Over ons

Pietershof wordt sinds 2025 gerund door Peter van den Berg en Ellen Oosterhof.

Onze liefde voor wijn gaat ver terug, maar in 2014 hakken we de knoop door: we gaan het serieus aanpakken. We pakken onze koffers en vertrekken naar Frankrijk, waar Peter een wijnbouwopleiding volgt aan het Lycée Viticole in Davayé, midden in de prachtige Mâconnais. Tijdens stages bij de Bret Brothers / La Soufrandière en Château de Lavernette maakt hij voor het eerst kennis met de biodynamische wijnbouw – een filosofie die hem niet meer loslaat.

Met zijn diploma op zak duikt Peter vol in de praktijk en doet ervaring op in gerenommeerde wijngebieden. Van de Bourgogne (Domaine Parent in Pommard) tot Californië (Adamvs Wines), en van Priorat (Terroir al Limit) naar Trentino (Foradori) en de Elzas (Marc Kreydenweiss). Tussendoor keert hij steeds terug naar Lavernette in de Bourgogne. Hoe meer hij leert, hoe sterker het verlangen wordt om zelf als wijnboer aan de slag te gaan.

In 2020 gaan we terug naar Nederland, waar Peter de kans krijgt om Domein Holset te helpen groeien tot een zelfstandig wijndomein. Hij richt de wijnkelder in, zorgt voor de aanschaf van machines en helpt bij de uitbreiding van de wijngaarden. Hier worden in 2020, 2021 en 2022 de eerste mousserende wijnen in eigen huis gemaakt. Maar het blijft kriebelen: in 2023 besluit Peter om zijn eigen pad te volgen.

Een eigen wijngaard is er nog niet, maar dan ontmoet hij Albert Meijer. Er is meteen een klik en de plannen voor overname worden snel gesmeed. Een gedroomde kans die op 1 januari 2025 werkelijkheid is geworden.

Ellen werkt mee in de wijngaard en verzorgt daarnaast de publiciteit en de fotografie. Ze werkt ook zelfstandig als grafisch ontwerper en fotograaf – meer van haar werk is te vinden op www.ellenoosterhof.nl.

 

Tijdslijn

2000 – Aanplant wijngaard aan de Krindaal door Piet Akkermans

2016 – Overname door Albert Meijer

2017 – Aanplant extra deel met Pinot Gris

2021 – Verhuizing wijnmakerij van Teuven (B) naar Margraten (NL)

2021 – start vinificatie met spontane fermentatie

2025 – Overname door Peter van den Berg, start met biologische wijnbouw

About us

Pietershof has been run by Peter van den Berg and Ellen Oosterhof since 2025.

Our love for wine goes way back, but in 2014 we cut the knot: we are going to get serious. We pack our bags and leave for France, where Peter is taking a viticulture course at the Lycée Viticole in Davayé, in the middle of the beautiful Mâconnais. During internships at Bret Brothers / La Soufrandière and Château de Lavernette, he is introduced to biodynamic viticulture for the first time - a philosophy that has stuck with him ever since.

With his degree under his belt, Peter dives full steam ahead, gaining experience in renowned wine regions. From Burgundy (Domaine Parent in Pommard) to California (Adamvs Wines), and from Priorat (Terroir al Limit) to Trentino (Foradori) and Alsace (Marc Kreydenweiss). In between, he keeps returning to Lavernette in Burgundy. The more he learns, the stronger the desire becomes to work as a winemaker himself.

In 2020, we return to the Netherlands, where Peter gets the chance to help Domein Holset grow into an independent wine estate. He sets up the wine cellar, provides machinery and helps expand the vineyards. This is where the first sparkling wines will be made in-house in 2020, 2021 and 2022. But the itch remains: in 2023, Peter decides to follow his own path.

There is no vineyard of his own yet, but then he meets Albert Meijer. There is an instant click and plans for takeover are quickly forged. A dreamed-of opportunity that became a reality on 1 January 2025.

Ellen works in the vineyard and also handles publicity and photography. She also works independently as a graphic designer and photographer - more of her work can be found at www.ellenoosterhof.nl.

Timeline

2000 - Planting of vineyard on the Krindaal by Piet Akkermans

2016 - Takeover by Albert Meijer

2017 - Additional section planted with Pinot Gris

2021 - Move of winery from Teuven (B) to Margraten (NL)

2021 - Start of vinification with spontaneous fermentation

2025 - Takeover by Peter van den Berg, start of organic viticulture